Colantari
Print prelate TIR

Decor prelate TIR

Print prelate TIR

Un segment important al pieței de imprimări de format mare îl reprezintă grafica pe mijloacele de transport, respectiv personalizarea flotelor de autocamioane cu prelată de 3,5 sau 7 tone, ori a remorcilor de 12 tone. După caz, decorul ușilor camionului și ale capului tractor se fac cu autocolant imprimat și laminat sau al foliilor decupate la plotter, iar al prelatelor cu șablon și cerneală serigrafică

O metodă modernă este imprimarea directă a prelatei, înainte de prelucrare, cu echipamente digitale. Această soluție este aleasă în principal când clientul dorește să aplice o imagine pe camion. Din nevoia de a oferi clientilor imprimări cât mai rezistente, la COLORIM am ales cerneala solvent de la Mimaki, fabricată în Japonia.

De ce print pe prelate TIR?

  1. Vizibilitate Maximă: Prelatele de TIR oferă o suprafață de afișare imensă, fiind vizibile pe drumurile aglomerate, în traficul urban și în zonele de tranzit intens.
  2. Flexibilitate Creativă: Designurile complexe și creativitatea nu au limite. Mărimile mari ale prelatelor permit companiilor să creeze mesaje captivante și să-și promoveze produsele sau serviciile într-un mod inovator.
  3. Publicitate Dinamică: Prin mișcarea constantă a camioanelor, marca beneficiază de o expunere continuă. Acest aspect oferă un avantaj semnificativ față de publicitatea statică.
  4. Durabilitate și Rezistență: Tehnologiile moderne de imprimare asigură rezistența la condiții meteorologice extreme, inclusiv ploaie, soare intens și zăpadă.

Cum se printeaza prelata PVC?

O prelată de camion bine făcută trebuie să îndeplinească cel puțin șapte criterii, enumerate aici. Nici imprimarea prelatelor TIR nu este pentru amatori. Pentru ca să reziste culorile în timp, este nevoie atât de materiale special tratate pentru imprimare, dar și de cerneluri anume. O imprimare oarecare (cu cerneală ecosolvent) rezistă pe prelata TIR doar între 6 luni și 1 an, la exterior, fără protecții suplimentare.

Printul UV poate rezista chiar mai puțin de 6 luni pe flexibile. Dar poate nici nu este nevoie de mai mult pentru publicitatea convențională, aceasta fiind o formă de comunicare pe termen scurt și mediu.

Problema la printul pe prelata TIR este că după 6 luni imaginile imprimate în mod obișnuit pe aceste textile impregnate cu PVC se ȋngălbenesc. După un an, imaginile depuse cu un echipament convențional încep să se estompeze.

Nici un transportator nu-și dorește așa ceva. De aceea preferata prelatierilor din România rămâne cerneala solvent sau mild solvent.

La COLORIM Cluj există încă un printer Flora LJ-320p cu 8 capete Spectra Polaris bine întreținut și revizuit pentru prelungirea duratei de funcționare.

De asemenea, pentru prelate TIR imprimate la rezoluții mari, de peste 1000 dpi, am instalat recent ultimul model al japonezilor la Mimaki, SWJ-320EA.

Mimaki 320 EA produce imprimări de înaltă definiție și rezoluție (900 x 1200 dpi).

COLORIM poate garanta astfel rezultate excelente, fără aspectul neclar caracteristic cernelurilor solvent depuse cu capete de imprimare vechi (Xaar, Seiko).

Cum procedăm la Cluj?

Noul echipament de imprimări prelate TIR Mimaki SWJ este prevăzut cu capete Ricoh de generație nouă. Sunt dispuse intercalat, si depun picături de cerneală cu dimensiuni variabile (7-25pl) pe substraturi cu o grosime maximă de 1 mm și lățimi de rolă de 3.2m. Astfel, la Colorim putem imprima pentru dumneavoastră în timp util flote de prelate TIR, fără rabat de la calitate.

Avem rezultate excelente (putem trimite probe celor interesați) pe materiale tip Panama de la Sioen, Mehler sau Giovanardi. Serviciul nostru de imprimare prelată TIR se adresează atât transportatorilor, cât și prelatierilor.

Pentru transportatori, este suficient să ne contactați și să ne furnizați câteva detalii despre autocamioanele folosite. De asemenea despre prelata dorită, ca să vă punem în legătură cu o firmă specializată în confecționarea prelatelor.

Pentru firmele specializate, colaborăm cu toți furnizorii relevanți de prelată auto, aceștia livrând rolele alese de către prelatieri direct la sediul nostru, de unde le putem expedia, a doua zi de la confirmarea graficii, materialul gata imprimat și uscată. Lucrăm pe bază de contract cu firmele de curierat Transilvania Post și CARGUS.