Colantari

Colantări auto

decor auto
colantare auto

Decor auto

Care sunt cele mai potrivite materiale pentru colantari auto și cele mai bune cerneluri pentru imprimarea autocolantelor de mașini…

…sau care este cea mai potrivită tehnologie pentru car wrapping?

Colantarea auto cu logo-ul sau datele de contact apare în toate manualele de marketing drept cea mai ieftină metoda de publicitate offline. În comparație cu pliantele sau cărțile de vizita, o mașină va fi remarcată în trafic de mii de persoane.

COLORIM îți pune la dispoziție servicii complete  de design, imprimare și colantare auto, în condiții optime pentru afacerea ta. Cine recurge la inscripționarea flotei sau la colantarea unor dubițe de firmă de obicei știe ce vrea. Singurele probleme sunt prețul autocolantelor, sau raportul preț/calitate, și cine va face colantarea, respectiv aplicarea foliilor.

Metode de imprimare

Totuși, pentru clienții care vor să se informeze vom detalia mai jos câteva metode de imprimare și o materialele existente pe piață.

Cele mai bune folii sunt cele de la 3M, dar asta nu înseamnă că nu vom găsi autocolante din gama premium și la KPMF, Oracal, Hexis, MacTac sau Avery. Toți marii producători au în portofoliu atât materiale DIY cât și folii pentru profesioniști. Dar cel mai important criteriu pentru alegerea foliilor, dincolo de preferințele fiecăruia, cred că este garanția.

Colantarea auto se adresează atât clienților care își doresc să-și înfrumusețeze autoturismele, cât și celor care vor doar să-și protejeze caroseria.

De asemenea, îți poți colanta mașina și atunci când are o zgârietură, iar revopsirea ar fi prea costisitoare, Bine de stiut!

Daca o vopsesti și dorești colantare, lasă cel puțin o lună să treacă, înainte de o colanta. Poți să îi schimbi de asemenea culoarea sau să o colantezi integral. Dar vei avea de facut o vizita la RAR pentru a modifica și în talon culoarea.

Materiale potrivite pentru colantări auto

Operațiunile de colantări auto își merită investiția și sunt eficiente, iar mai departe poți afla ce variante oferim la COLORIM.

Dacă ai un brand puternic și un mesaje clar de transmis, poți alege o colantare cu garanție de 5-7-10 ani, funcție de bugetul alocat lucrării. Dacă vrei rezultate pe termen scurt, și preconizezi o schimbare de identitate în următorii 2-3 ani însă, nu merită să folosești folii scumpe.

După ce ai decis ce garanție vrei, alege o firmă de colantări cu oferte clare, pe tipuri de folii și cerneluri. Reține că garanția este dată de materialul folosit + metoda de imprimare + protecție + aplicare.  Poți folosi folie simplă, colorată în masă, sau folie albă imprimată la calitate foto (aici intră în calcul și metoda amintită mai sus) și, în funcție de curburile caroseriei mașinilor, colantorul va trebui să aleagă folie polimerică și laminare cast, de exemplu.

Dacă tot am adus vorba de metodele de imprimare, să le descoperim și pe astea, că nu sunt multe. Pentru litere și numere de telefon, s-ar putea să ai nevoie de folie simplă, colorată în masă – acestea rezistă și cel mai mult. Alege totuși o folie polimerică, nu pune pe mașină autocolant pentru geamuri (monomeric), deoarece în timp va crăpa sau se va strânge iar adezivul va ieși la suprafață, lăsând urme urâte. Pentru colantare integrală sau afișarea de imagini pe anumite zone ale mașinii suportul va fi alb, rămâne să alegi cum vrei să fie imprimarea.

Cum obții cele mai bune imprimări auto?

Asta pare o problemă tehnică, de competența celui care face colantarea, și nu a clientului însă, de cele mai multe ori oamenii, pe lângă defecte, mai au și lipsuri – adică sunt limitați doar la tehnica pe care o cunosc ei (de regulă, una simplă) sau la materialele pe care le-au folosit cândva. Dar asta nu înseamnă că și alegerile tale sunt limitate: piața de imprimări auto Cluj oferă mai multe variante de autocolante și mai multe tehnici decât știe un singur om, de aceea este important să te informezi. Unii spun, de exemplu, că latexul este cea mai bună cerneală pentru colante auto.

Argumentul este că această metodă de imprimare folosește un polimer sintetic, non-alergenic, dezvoltat special pentru imprimarea cu jet de cerneală.

Odată depus pe material, acesta nu mai necesită uscare și are un grad de elasticitate care te asigură că printul nu se va deforma atunci când încălzești sau întinzi folia. Latexul este o alegere bună (deși e mai scump) atunci când vrei o lucrare rapidă. Asta deoarece în cazul imprimării cu solvent sau eco-solvent foliile vor trebui lăsate la uscat 24 sau chiar 48 de ore, funcție de sezon și gradul de acoperire. Acest termen după imprimare trebuie respectat înaintea laminării (excepție făcând doar cernelurile latex) dacă vreți să obțineți o folie stabilă în timp și o lucrare de calitate.

De ce este important să laminăm și ce folii UV alegem

Pentru că mașinile se mai spală și la perii, este important ca folia să fie protejată cel puțin mecanic. De asemenea, în timp contează și folia de protecție UV cu care va fi laminat printul (dacă avem și imagini imprimate) – calitatea acesteia este chiar mai importantă, deoarece „lucrează” prima, astfel că trebuie să-și păstreze consistența, altfel va strânge autocolantul în loc să-l protejeze. Imprimanta și cerneala folosită decid de regulă alegerea foliei din primul strat.